Blog > Komentarze do wpisu
Duszony groszek z dymką
Uwielbiam groszek do obiadu. Jest nie tylko cennym źródłem białka roślinnego, ale i ma doskonałe właściwości dekoracyjne. O ile oczywiście nie straci swojego pięknego zielonego koloru. Ugotowany robi się przecież taki ciemny. Jest na to sposób. Duszony groszek zachowuje swój cudowny zielony kolor, a przy tym świetnie smakuje.

groszek

2 łyżki  masła
3 szklanki mrożonego groszku
3 dymki
gruba sól
świeżo zmielony pieprz

Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Dodać gorszek i posiekaną dymkę. Dusić, mieszając, aż do podgrzania. Doprawić solą i pieprzem.
wtorek, 23 listopada 2010, diab79

Polecane wpisy

  • Tostowa choinka z rybną pastą

    Mroźno. Powinnam rozebrać choinkę, bo już czas, ale pogoda demotywuje. Ubrałam więc i drugą... jadalną. 2 puszki tuńczyka w oleju 4 jajka na twardo 25 dag sera

  • Pieczeń wieprzowa z owocami

    Suszone owoce kojarzą się głównie z Bożym Narodzeniem... bo kompot z suszonych owoców, makiełki, bakalie... Ja jednak dziś proponuję danie, które doskonale pasu

  • Zielone spaghetti

    Szpinak ma to do siebie, że jedni go lubią, inni nienawidzą. Ja odkryłam go dopiero niedawno i pokochałam od pierwszego kęsa. Cała bowiem sztuka to odpowiednie

Komentarze
grazyna1961.only
2010/11/23 22:12:40
Ja robię z marchewka, ale muszę i takiego spróbować :)
-
2010/11/26 16:34:56
Bardzo fajna propozycja, bardzo lubię groszek, co tam lubię, Ja go uwielbiam i jem garściami ....
Pozdrawiam ciepło :)
Durszlak.pl