Blog > Komentarze do wpisu
Tostowa choinka z rybną pastą
Mroźno.
Powinnam rozebrać choinkę, bo już czas, ale pogoda demotywuje.
Ubrałam więc i drugą... jadalną.

choinka

2 puszki tuńczyka w oleju
4 jajka na twardo
25 dag sera białego trzykrotnie mielonego
po 1-2 łyżeczki musztardy i soku z cytryny
6-8 kromek pieczywa
sól
pieprz
Do dekoracji:
ogórek
małe pomidorki
cebulka perłowa
 
Pieczywo opiec w tosterze lub w piekarniku na złoty kolor, ostudzić. Ser utrzeć z tuńczykiem na gładką pastę i doprawić musztardą, sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Wymieszać z obranymi, posiekanymi jajkami. Kromki pieczywa posmarować pastą, ułożyć w piramidkę i udekorować pomidorkami, cebulką perłową oraz ogórkiem pokrojonym w półplasterki.
niedziela, 05 lutego 2012, diab79

Polecane wpisy

  • Zielone spaghetti

    Szpinak ma to do siebie, że jedni go lubią, inni nienawidzą. Ja odkryłam go dopiero niedawno i pokochałam od pierwszego kęsa. Cała bowiem sztuka to odpowiednie

  • Makagigi

    To deser, który w sumie kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Może to przez miód, mak i orzechy, które stanowią jego główne składniki. Tak naprawdę jednak to pomy

  • Słone precelki

    Po długiej przerwie, niczym na sen zimowy, wracam do Was ciasteczkami. To kolejne z serii tych raczej słonych, które nadają się i do herbaty, i do zagryzania ni

Komentarze
przysmakiewy.pl
2012/02/05 19:14:15
Świąteczna atmosfera? Dlaczego by nie ;-) A pasta rybna? Zapowiada się smacznie ;-) Doskonała przekąska!

www.przysmakiewy.pl
-
2013/01/27 15:17:02
Świetny pomysł :-).
Durszlak.pl