niedziela, 05 lutego 2012
Tostowa choinka z rybną pastą
Mroźno.
Powinnam rozebrać choinkę, bo już czas, ale pogoda demotywuje.
Ubrałam więc i drugą... jadalną.

choinka

2 puszki tuńczyka w oleju
4 jajka na twardo
25 dag sera białego trzykrotnie mielonego
po 1-2 łyżeczki musztardy i soku z cytryny
6-8 kromek pieczywa
sól
pieprz
Do dekoracji:
ogórek
małe pomidorki
cebulka perłowa
 
Pieczywo opiec w tosterze lub w piekarniku na złoty kolor, ostudzić. Ser utrzeć z tuńczykiem na gładką pastę i doprawić musztardą, sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Wymieszać z obranymi, posiekanymi jajkami. Kromki pieczywa posmarować pastą, ułożyć w piramidkę i udekorować pomidorkami, cebulką perłową oraz ogórkiem pokrojonym w półplasterki.
Durszlak.pl